Mountainbike routes Harderwijk & Ermelo

De startlocatie van jullie Mountainbike avontuur is niet voor niets gelegen aan de Watertorenweg in Harderwijk. Los van de gigantische hoeveelheid gratis parkeermogelijkheden, ligt het praktisch gezien op de mountainbike route van Harderwijk en een klein minuutje fietsen tot de start van de mountainbikeroute van Ermelo. Dat allemaal aan de rand van het Leuvenumse bos!

MTB route Harderwijk

De mountainbikeroute in Harderwijk strekt zich uit over een afstand van ongeveer 21 kilometer. Deze uitdagende MTB-route staat bekend om zijn technische singletracks met pittige hoogteverschillen. 

Tijdens je rit zul je genieten van prachtige uitzichten over het indrukwekkende Beekhuizerzand en de betoverende Leuvenumse bossen. De route biedt een mix van spannende afdalingen en opwindende klimpartijen, waardoor zowel ervaren mountainbikers als avontuurlijke beginners aan hun trekken komen.

Informatie

MTB route Harderwijk

De mountainbikeroute van Harderwijk start bij de Watertorenweg in Harderwijk. Vanuit hier zit je in no time op de route en is voorzien van houten markeringspaaltjes met het internationale mountainbike logo:

  • Markering: Groene pijl
  • Afstand: 21 kilometer
  • Hoogtemeters: 165
  • Vignet Plichtig: Nee
  • Rijrichting: Rechtsom (CW)

MTB route Ermelo

Ontdek een vernieuwde mountainbikeroute van 23 kilometer in de prachtige omgeving van Ermelo, boordevol uitdagende singletracks! Deze indrukwekkende route voert je langs adembenemende landschappen, waaronder de uitgestrekte Ermelosche Heide en de betoverende bossen van Speulder en Sprielderbos.

Geniet van de afwisseling die deze route te bieden heeft, met zijn schitterende natuurlijke schoonheid en uitdagend terrein. Tijdens je rit kun je jezelf uitdagen met maar liefst 171 hoogtemeters, waardoor zowel je conditie als je technische vaardigheden worden getest. Bereid je voor op een onvergetelijke mountainbike-ervaring in de omgeving van Ermelo.

Informatie

MTB route Ermelo

De mountainbikeroute van Ermelo bij de Watertorenweg in Harderwijk. Vanuit hier zit je in no time op de route en is voorzien van houten markeringspaaltjes met het internationale mountainbike logo:

  • Markering: blauwe pijl
  • Afstand: 23 kilometer
  • Hoogtemeters: 171
  • Vignet Plichtig: Nee
  • Rijrichting: Rechtsom (CW)

Routes combineren

Voor de echte liefhebbers is er een mogelijkheid om beide routes met elkaar te combineren, zo ontstaat er een route van 45 kilometer. Op doordeweekse dagen kan deze nog gecombineerd worden met de 2.1 kilometer lange testbaan van Trek Trail, rood gemarkeerd, op het Bouw- en Infrapark.

veluwe mountainbike locatie

Veelgestelde vragen MTB routes Harderwijk en Ermelo

Ja, beide routes bieden opties voor zowel beginners als meer ervaren mountainbikers. Het is echter raadzaam om de specifieke moeilijkheidsgraden en lengtes van de routes te bekijken voordat je begint, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw vaardigheden en comfortniveau.

Ja, beide routes zijn goed bewegwijzerd met duidelijke markeringen en bordjes. Je kunt dus gemakkelijk de juiste route volgen zonder te verdwalen.

Nee, de mountainbikeroutes in Harderwijk en Ermelo zijn vrij toegankelijk en er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik ervan.

Ja, in principe zijn de mountainbikeroutes het hele jaar door geopend. Het kan echter voorkomen dat de routes tijdelijk worden gesloten vanwege bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden.